Hieronder zie je, in willekeurige volgorde, de Amsterdamse producten die wij verwerken in onze kerstpakketten. Wil je zien welke pakketten wij samengesteld hebben? Kijk dan in onze webshop. Vanaf 100 pakketten kunnen wij ook een pakket op maat voor jou samenstellen.


Brouwerij ‘t IJ bieren


Dit zijn de drie karakteristieke Amsterdamse bieren die wij geselecteerd hebben van Brouwerij ‘t IJ. De Zatte is een biologische lichtzoete Tripel van 8%. Daarnaast hebben wij gekozen voor IJndejaars, een stevig ongefilterd feestbier om het jaar mee af te sluiten.

Bieren van Brouwerij 't IJ in Amsterdams Kerstpakket

Regenboog kaarsen


Bij de kaarsenmakerij van De Regenboog worden de kleurrijke kaarsen op ambachtelijke wijze gemaakt. Dit gebeurt achter de winkel aan de Bilderdijkstraat. De kaarsenmakerij is overigens een re-integratie plaats voor mensen die ergens anders niet makkelijk aan een baan komen.

Kaarsen van De Regenboog Kaarsenmakerij Colors in Amstedams kerstpakket

Pindakaas van de Pindakaaswinkel


De pindakaas van de Pindakaaswinkel bevat alleen maar echte ingrediënten, geen palmolie, toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen. Daarnaast wordt er gezocht naar eerlijke bestandsdelen. Als de pinda’s gemalen zijn, worden de potten met de hand vermengd en gevuld.

Brandt & Levie worsten


Voor de worsten van Brandt & Levie wordt uitsluitend vlees gebruikt van Nederlandse varkens van 5 bekende boeren. Wij hebben gekozen voor de chili met oregano variant. Dit is een pittige worst met een zoete nasmaak die door de oregano veroorzaakt wordt.

Brandt & Levie in Kerstpakket uit Amsterdam

Kesbeke augurken


Al kort na de oorlog in 1948 is er door de familie Kesbeke begonnen met dit bedrijf dat zich specialiseert in tafelzuurtjes. Door de jaren heen is er een enorm assortiment ontstaan van voedingsproducten. We hebben gekozen voor een van de klassiekers; Amsterdamse augurken uit ‘t vat.

Amsterdamse Kesbeke Tafelzuren in jouw kerstpakket

bieren van Gebrouwen door Vrouwen


Bieren van Gebrouwen door Vrouwen worden door de zusjes Do en Tessel de Heij gemaakt. Dat is op zijn minst toch redelijk uniek te noemen en daarom hebben we de biertjes met liefde opgenomen in onze Amsterdamse Pakketjes. De Tricky Tripel is één van de eerste biertjes die thuis is gebrouwen en 7,8% sterk. Het Donker wit van de dames is een bijzonder winterbiertje van 6,3%.

Gerbouwen door Vrouwen

Chocoladereep van Chocolate Makers


De verschillende repen van de chocolate makers zijn allemaal van andere soorten cacao gemaakt. De Gorilla Bar die wij gekozen hebben is gemaakt van cacao uit het Virunga National Park in Congo. In dit park wonen de laatste berggorrila’s in het wild. Om hun leefgebied te beschermen zijn aan de rand van het park cacao plantages gestart waardoor de lokale bevolking het leefgebied niet verder hoeft te bedreigen.

Chocolate Makers Gorilla Chocola in jouw Amsterdamse kerstpakket

Noten van Jan Gotjé


Sinds jaar en dag staat Jan Gotjé al op de Albert Cuyp markt met zijn noten. Zijn vader is er al vlak na de tweede wereldoorlog mee begonnen. Jan Gotjé wordt nog steeds gerund door e familie Gotjé. Wij hebben gekozen voor de Balimix. Lekker pittige nootjes die goed samengaan met de bieren in onze kerstpakketten.

Likeur van A. Van Wees


In het hart van de Jordaan vind je destilleerderij de Ooievaar. Door de ambachtelijke manier van werken wordt een traditie in stand gehouden uit de 16de eeuw. Wij hebben voor onze kerstpakketten gekozen voor de kerstlikeur met 24% alcohol. Deze bijzondere fijne Jordaanse likeur wordt bereid uit brandewijn, suikers, palmsuiker en honing. Hoe dat smaakt? De naam geeft het al weg; Hemel op Aarde.

A. van Wees likeuren in Amsterdams Kerstpakket

Roggebrood van Den Hartog


Al sinds 1896 bestaat Hartog’s Volkorenbakkerij. Het meest bijzondere is misschien nog wel dat Hartog’s dagelijks zelf tarwe tot volkorenmeel maalt in de eigen maalderij. We hebben gekozen voor het Roggenbrood van Hartog’s. Een paar plakken gaas van de Groene Griffioen erop en jouw dag kan niet meer stuk.

De ambachtelijke Naturally Granola uit Rotterdam

Kaas van Groene Griffioen


Sinds 2011 wordt er kaas gemaakt bij de biologische boerderij de Groene Griffioen. Voor deze kaas wordt melk gebruikt van een speciaal gekozen ras koeien, die van nature sterk zijn waardoor ze een goede weerstand hebben en dus minder medicijnen nodig hebben. Proef het verschil met de boerenkaas die je bij ons in de pakketten vindt.

Granola van Granola for Gangsters


De stoere teksten die je tegenkomt op de website van Granola for Gangsters daargelaten, is de granola van dit bedrijf gewoon heerlijk. De oprichters zijn echte vroege vogels en wilde niets minder dan een 100% natuurlijke granola maken. Wij hebben de Almond, Cranberry & Pistachio uitvoering gekozen met lekkere brokken in de granola.

Kaarten van Wuudy | Iconen uit Rotterdam

postkaarten van WUUDY


Deze postkaarten van Amsterdamse architectonische iconen zijn door maker Wuudy stilistisch weergegeven. Rond kerst is er vast wel iemand die jij blij kan maken met een berichtje op Amsterdamse kaart, maar als je ze te mooi vind om op te sturen, dan kunnen wij dat ook wel begrijpen.

Zeep van Amsterdamsche Zeepfabriek


Bij de Amsterdamsche Zeepfabriek maken ze zes verschillende zepen van biologische oliën en vetten om mee te douchen. De zepen die de huid verzorgen geuren heerlijk door gebruik van eerlijke biologische etherische oliën, alle zepen hebben verrassende geurcombinaties, waardoor de zepen nooit saai zijn.